رویش ستاره
چند روزى از رحلت جانسوز دو یار مهربان پیامبر صلىاللهعلیهوآله، حضرت خدیجه علیهاالسلام و حضرت ابوطالب علیهالسلام نمىگذشت، که کافران جرأت بیشترى یافتند. روزى هنگام عبور پیامبر صلىاللهعلیهوآله از کوچههاى مکه، ناگاه یکى از مزدوران بتپرست، ظرفى پر از خاکروبه بر سر و روى آن حضرت ریخت و پیش از آن و زمانى که خدیجه علیهاالسلام بود، وقتى چنین حوادث تلخى براى پیامبر صلىاللهعلیهوآله رخ مىداد و به خانه باز مىگشت، خدیجه با کمال مهر و محبت، سر و صورت آن حضرت را مىشست و رفتار پر عطوفت حضرتش، مرهمى بر زخمهاى پیامبر صلىاللهعلیهوآله بود. ولى اینک که پیامبر صلىاللهعلیهوآله به خانه بازگشتند و جاى خالى خدیجه علیهاالسلام را نگریستند بسیار رنجیده خاطر شدند. در این هنگام یکى از دختران آن حضرت در حالى که مىگریست، ظرف آبى آورد تا سر و روى پدر را بشوید که رسول اکرم صلىاللهعلیهوآله به او فرمود: «دخترم، گریه نکن که خداوند گزند دشمن را از پدرت دفع خواهد کرد».
حضرت خدیجه علیهاالسلام 68 سال پیش از هجرت پیامبر در مکه، چشم به جهان گشود. وی در خانوادهای بزرگ و ارجمند متولد شد و نیکو پرورش یافت. پدرش، خُوَیْلِد بنِ اَسَدِ بْنِ عَبْدُالعُزّی نام داشت و مادرش، فاطمه دختر زائِدَةِ بْنِ اَصَمْ بود. جدّ بزرگ آن دو فَهْر نام داشت و از قبیله قریش بودند. لقبش «طاهره» بود، دو پسر به نامهای قاسم و عبدالله و چهار دختر به نامهای زینب، امکلثوم، فاطمه و رقیه داشت.
بنابه روایتی، پدر وی پیش از جنگهای فجّار کشته شد و خدیجه علیهاالسلام را در دنیای پُرآشوب آن روزگار تنها گذاشت. از سرنوشت خدیجه علیهاالسلام و زندگانی وی تا پیش از سنین میانسالی آگاهی دقیقی در دست نیست. شاید پانزده سال بیشتر از عمرش نمیگذشت که شاهد هجوم سپاه ابرهه به خانه خدا بود. زمان لشکرکشی ابرهه که به «عامالفیل» معروف گشت، سال تولد محمد صلیاللهعلیهوآله و مبدأ تاریخ پیش از ظهور اسلام بود.
خدیجه علیهاالسلام، نخستین بانویی است که دعوت محمد صلیاللهعلیهوآله به آیین اسلام را لبیک گفت. او تا آخرین لحظه در کنار رسول خدا صلیاللهعلیهوآله ماند و از حمایت همسرش دست برنداشت. خدیجه علیهاالسلام یکی از بزرگترین حامیان دین اسلام بود. رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهدر اینباره میفرمود: «اسلام جز به شمشیر علی و ثروت خدیجه علیهاالسلام برپا نشد».
--------------------------------------------------------------------------------
از فضایل حضرت خدیجه علیهاالسلام، مقامی است در بهشت که از جانب خداوند به ایشان وعده داده شده است. پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نیز بارها این مسئله را به خدیجه علیهاالسلامبشارت داده و فرموده است: «در بهشت، خانهای داری که در آن رنج و سختی نمیبینی».
امام صادق علیهالسلام نیز میفرماید:
هنگامی که خدیجه علیهاالسلام وفات یافت، فاطمه علیهاالسلام بیتابی میکرد و گرد پدر میگشت و سراغ مادر را از او میگرفت. پیامبر از این حالت دختر کوچکش بیشتر محزون میشد و نمیدانست به او چه پاسخی بدهد تا آرام گیرد. فاطمه همچنان بیتابی میکرد تا اینکه جبرئیل بر پیامبر نازل شد و فرمود: به فاطمه علیهاالسلام سلام برسان و بگو مادرت در بهشت در خانهای از طلا و نقره در کنار آسیه، همسر فرعون و مریم، دختران عمران نشسته است. فاطمه علیهاالسلامهنگامی که این سخن را شنید، آرام گرفت و فرمود: خداوند خود سلام است، سلام از اوست و سلام به سویاوست.
نظرات کاربران ()
سایت جدیدمشرط مدیریت بر دیگرانعملیات روانی در فاطمیهجزئیاتی از پشت پرده راه اندازی یک تلویزیون اپوزیسیونهجدهم فروردین سالروز شهادت رحمان شرفخانییک هموطن مسیحی در مناطق عملیاتی مسلمان شدراهکار رهبرانقلاب برای مساله حجابجهاد اقتصادی از دیدگاه مقام معظم رهبری از سال 1370بازی تب (تحلیل و بررسی بازیهای رایانه ای و ویدئویی)نشانه نفاق (برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری)اتاق اسرارآمیزعید نوروز در میان مسلمانان، روز رجوع به خود و تقرب به خداستپنجاه توصیه از پیامبر اعظم(ص) - بخش دومپنجاه توصیه از پیامبر اعظم(ص)آموزش قرآن در امامزادگان؛ گام سازمان اوقاف در تربیت قرآنی کودکان[همه عناوین(184)][عناوین آرشیوشده]
این وب سایت از نگاه شخصی بوده وهیچ ارتباطی به جایگاه حقوقی بنده ندارد